Zöldebb Bolygó

Zöldebb Bolygó

Szeptember végén

2022. szeptember 29. - Fábián Kalla Lili

Az esőfátyoltól nem látom a dombokat, ahol ilyentájt már szarvastehenek legelnek. Hallgatom miként kopognak a cseppek a tetőn, a kapun, a járdán. "Zuhog, mintha dézsából öntenék" szólal meg a lelkemben a mondás. A meleg szobából nézem, ahogy az erdők és mező egésze nyeli  el a rengeteg vizet. A föld szomjasan issza be az összes cseppet, semmi ne vesszen kárba. 

img_8323.jpg

Kilátásom

Fotó: Choose The Light Photolab

Az eső több ajándékot is hozott magával. A kérdés csupán az, hogy nyitott-e a szívünk az elfogadásukra. A hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően több időt töltünk az otthonunkban, így lehetőségünk van klasszikus zenét hallgatni vagy süthetünk a családnak egy tálca finom süteményt. Elolvashatunk könyveket vagy festhetünk, bármit tehetünk, ami kikapcsol és lelassít. Kirándulni is mehetünk de ne felejtsük: egy tartalék esőkabát nem árthat.

img_8305.jpgKirándulás: érkezés után 3 perccel

Fotó: Choose The Light Photolab

Az utóbbi hetekben gyakran vettem a nyakamba a közeli mezőt, hogy hallgassam a szarvasokat. A fényképezőgép végre nem a polcon porosodott, hanem útra kelt velem, hogy lelassítson, megállítson, figyelmeztessen, megörökítsen. 

img_9036.jpg

Magány

Fotó: Choose The Light Photolab 

Az otthonunk maga a paradicsom! Egy lépésnyire van tőlünk minden, ami számomra az életet jelenti. Többen figyelmeztettek, hogy nagyon közel lesznek, hogy pár lépés és rókába vagy őzbe botlok. Mosolyogva mondtam, hogy nem véletlenül költöztünk ide. Esténként mosogatás közben szarvasbőgést hallgatok. Mintha velem szemben állna a bika mondjuk 5 méterre. De tudom, hogy legalább 30-40 méterre van. img_9041.jpg

Egyedül

Fotó: Choose The Light Photolab 

8-10 bikát hallok esténként, becsülettel végig bőgték a hónapot. Nászukból május végén-június elején születnek majd az utódok. 

img_9031.jpg

Úton a hívó szóra

Fotó: Choose The Light Photolab 

 

Miközben forró teát szürcsölve próbáltam egy könyv végére érni éreztem, hogy ki kell néznem az ablakon. Ez a látvány fogadott:

img_8815.jpg

A győztesre várva

Fotó: Choose The Light Photolab 

Amikor évekkel ezelőtt azt mondtam, hogy egy zöldebb bolygóról  álmodom, akkor így képzeltem el a környezetem. Amerre nézek a zöld mezőt, kék eget látok, kerek erdőt vesz körül.

img_9095.JPG

Párban

Fotó: Choose The Light Photolab  

 Az erdő, mező járást összeköthetjük szemétszedéssel. Ha igazán le akarunk lassulni, akkor pedig érdemes csendben figyelni, hogyan zajlik az erdei világ, jeleznek a varjak, lopakodnak a rókák, neszelnek az őzek, bőgnek a szarvasok. 

Hulladékcsökkentő online konzultáció, mentorprogram: zoldebbbolygo@gmail.com 

Facebook csoport & Facebook oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://kallalili.blog.hu/api/trackback/id/tr8317940130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása