Zöldebb Bolygó

Zöldebb Bolygó

Áldás és békesség

2023. május 17. - Fábián Kalla Lili

Ülök a konyhában és csendben bámulok ki az ablakon. Odakint hétágra süt a nap és ezer tennivalót látok. Össze kell ütni a kapát, kivinni a palántát, meszelni a tyúkólat, előkészíteni a tyúkudvart a csibék érkezéséig, kiültetni a muskátlit ládába. Estig sorolhatnám mennyi a tennivaló egy kertes háznál. Miközben összegzem, hogy a mai napba mi fér bele fizikailag, amit reálisan véghez lehet vinni hirtelen madárárnyékot vélek elsuhanni a betonon. A kimerültségtől a 2. kávéban bízom, lassan térek magamhoz délelőtt. Újranézem a betont, de semmi. Neki látok a benti növények locsolásának, amikor ismét észreveszem az elsuhanó árnyékot. Lassan kapcsolok csak. Itt vannak a fecskék! 

 

Szaladok  a padlás feljáróhoz és látom, hogy megérkezett az első fecskepár az udvarunkba. Állok könnyes szemmel és nagymamámra gondolok. Az imolai háznál több lovat is tartottak a nagyszüleim. Gyerekként, a forró nyári napokon gyakran mesélt róla nagymamám, hogy hol, hogyan tartották az állatokat. Az egyik lovukat Fecskének hívták, mert éjfekete volt. 6 éves lehettem, amikor az udvarban lévő fecskefészekre mutatott egyszer nagyim és azt mondta: a fecske a háznál áldást hoz, ahol fecske fészkel, ott békességet lelsz. 

 

Így esett, hogy, amikor otthonkeresésbe kezdtünk - ide kattintva olvashatod mi indított el az úton - és ennél háznál ezernyi fecske ült a vezetéken a hosszú útra készen, tudtam, hogy megérkeztem oda, ahol áldást és békességet találok. 

 

 

 

Hulladékcsökkentő online konzultáció, mentorprogram: zoldebbbolygo@gmail.com

 

Facebook csoport & Facebook oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://kallalili.blog.hu/api/trackback/id/tr6617824343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása