vidd magaddal

Heart break

2017. április 18. 08:06 - Kalla Lilla Eszter

Legutóbbi bejegyzésemben a modern böjtölési formákról volt szó, ha nem olvastad még, akkor ITT megteheted. Azóta eltelt két hét és annyi minden történt, hogy időt kellett adjak magamnak, hogy feldolgozzam. Csodálatos emberekkel találkoztam és láttam szörnyű dolgokat. Sokáig vívódtam, hogy írjam, ne írjam, mikor írjam. Mert ezek a dolgok, amik ekkora hatással vannak rám, előbb vagy utóbb biztos, hogy bejegyzés formájában integetnek majd vissza, de ehhez idő kell.96b8ffcd8eee6f81bd8f84f57659a297.jpg

Az élet zajlik, a kávé segít. Erre az évre azt a challenge-t tűztük ki magunk elé a párommal, hogy bármi is történik, minden hónapban el kell mennünk egy kiváló minősítésű kávézóba, hogy teszteljük azt. Sok szempontot figyelembe veszünk ezeken a "teszteléseken", amiket aztán papírra vetünk és egy borítékba gyűjtjük a tapasztalatainkat. Kíméletlenek vagyunk és nagyon szigorú szemmel, kritikusan nézünk körbe az adott helyen. Erről az év közepe felé olvashattok majd, ahol összesítjük az eredményeket. De miért kell a kávé?2e48d08ff827c64c6de7a4abb90c1b78_1.jpgAz élet nem kérdezi meg, hogy van-e kedved a melletted elzuhanó - sofőr miatt -koponyáját betörő utast felszedni a trolin, úgy hogy előtte 10 perccel ébredtél és valahogy azt hiszed az egész csak egy rossz álom, majd felébredsz. Az élet nem kérdezi meg, hogy mihez van ma kedved. Cuki csillámpónis napot szeretnél, vagy egyszerűen csak azt, hogy mindenki hagyjon békén? Vannak napok, amikor úgy érezzük semmi nem segít. Hiába ölel a párunk, hiába vannak ott a barátok és mondják, hogy minden rendben lesz. Ezekben a pillanatokban álltam fel az íróasztalomtól az elmúlt két hétben és a fontossági sorrendet felállítva rendbe raktam a gondolataimat, érzéseimet, egy forró kávé mellett. Nem volt kritikus körbe nézés, sem szigorú kávé minőség ellenőrzés. Semmi ilyesmi nem volt. Csupán élveztem, ahogy a kávé mellett magamhoz visszatalálhatok ebben a zűrzavaros és olykor nagyon csak bosszantó világban.

3bca86f1290effdd6ee59dbf7d050fc2.jpgIlyenkor nagyon hálás tudok lenni barátoknak, akik a világ másik végéről, melegebb-hidegebb éghajlatról küldik nekem az energiát és nem beleragasztanak a problémába, mint egy oda nem illő puzzle darabot. Hanem segítenek kívülről szemlélni a történetet, egy lépéssel hátrébb állni és felfogni mi történik. Szeretem azokat a beszélgetéseket, amikor nem kell megfelelni, szerepet játszani, "jónak" lenni. Lehetek önmagam az összes hibámmal, nehézségemmel és felfoghatatlan, hogy ezekben a helyzetekben is van aki elfogad és szeret. Hogy többen vannak, az már csak fahéj a cseresznyén.

0f9502baca4cba66c39633058b45c82e.jpg

De bármit is tartogat az élet, mindig van valami, amiért hálás lehetek. Mindig van. Nincs olyan, hogy semmi nem történik velem, csupa rossz dolog csak. Mondhatnám, hogy ezek mind mennyire megterhelő dolgok, és igaz is. De azok a pillanatok, amikor egy szerető ölelés körülfon -pedig én a legkevésbé sem vagyok szerethető ezekben a pillanatokban - vagy csak minden pont akkor, pont úgy alakul, hogy jó legyen. Elkészülnek dolgok, amikre nem is emlékszem, hogy én csináltam és a szomszédnéni rám köszön, hogy milyen szépen süt a nap ma is. Annyi ilyen mikro öröm vehet minket körbe, ha nyitott szemmel járunk. Ezt kívánom ma. Ezt Vidd Magaddal. A nyitott szemet és szívet. 

Ha! tetszett megköszönöm ha kedveled- ebből is látom, hogy hányan olvastok, és van-e értelme az egésznek.

Kommentet is lehet hagyni, örülök ha valakiben nyomot hagytam. 

Ha! van kérdés bátran tedd fel, szívesen válaszolok.

komment
Címkék: élet barátok troli

A bejegyzés trackback címe:

http://kallalili.blog.hu/api/trackback/id/tr9512433609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.